torstaina, maaliskuuta 31, 2005

Pelastava oivallus


"Huvila", 28. lokakuuta 2004.

Kiireinen viikko alkaa olla pulkassa. Perhe (III) (2004), Mahtava (2005), ja Pato (2005) olisi huomenna vielä vietävä Museon Holviin Jyväskylän Taiteilijaseuran 60. vuosinäyttelyyn tyrkylle. Rune kuvaa nämä lähiaikoina niin saadaan pistettyä verkkoonkin uutta materiaalia. Kotisivuilta puuttuu vielä 2005 -kuvaosasto täysin.

"Padon" ja "Ulkona":n loppuvaiheet nielaisivat melkoisesti aikaa. Jälkimmäinen jäi vielä hieman kesken. Aion tehdä sen rauhassa loppuun ilman että deadline painaa päälle. Harmittaa vähän tuo. "Ulkona" on näistä nyt rassatuista oma suosikkini. Siinä on jopa värejä. "Padon" vernissasin tiistaina. Pelottavaa hommaa. Ei se maalaaminen mitään mutta se vernissaus. Kädet tärisi eivätkä jalatkaan meinanneet totella, kun olin koko päivän pyörinyt ympyrää pienessä huoneessa. Sitähän se minun työntekoni yleensä on. Minuutti homman jälkeen -vernissaa jäi vielä puoli korkillista - kaveri soitti että josko olisi iltakaljan paikka. Nyt heti. Olihan se. Pelastava oivallus: Ihminen voi lähteä kaljalle. Jos voi. Jos haluaa.
Voi tätä pienen ihmisen elämää.

Tuo museolle vietävä trilogia on jokseenkin täysin harmaa, eikä oikein edes mikään trilogia. No, katellaan ottaavatko taulun taulua. Tarjokkaita ollee.

Pakko pitää muutama päivä paussia ja tehdä ihan muita juttuja. Niinkuin esimerkiksi piirtää. Aloitan kuitenkin lomailun pikkuhiljaa jokseenkin hunningolle jääneen kotihuushollin siivoilulla."Hyvästi", 19. helmikuuta 2005.

Ei kommentteja: