perjantaina, maaliskuuta 11, 2005

MDF


"Sylilapsi", 7. lokakuuta 2004.

Taas tuli kesken urakan mielihalu aloittaa aivan toisten taulujen tekeminen. Suhteellisen kookkaita, kovalle pohjalle. Jos vielä joskus saan apurahoja, haen Starkilta joltisenniinmoisen määrän MDF-levyä. Niille voisi liimata hienojakoisen kankaan. Luultavasti ainakin kokeilen sitä.

Tein taannoin yhtä kokeiluluontoista kuvaa kankaalle varsin tunteella, runtelin & raavin sen siis "kauppatavaraksi kelpaamattomaksi". Jatkoin kuitenkin sen maalaamista aina muilta töiltäni monen kuukauden ajan. Tein taulun loppusilausta vaille valmiiksi ja liimasin puuliimalla MDF-levylle. Liimattuna kovalle pohjalle kangas ei ole jatkuvassa vedossa joten maalauksessa olevien "railojen" laajenemisesta ei ole pelkoa.

Liimaus onnistui loistavasti. "Nomadit" -nimen saanut valmistui parahiksi Kuopion Sitruunan yksitysnäyttelyyn. Paitsi että viime hetkellä tehty aerosolivernissaus meni persiilleen. Maalaukseen tuli omituinen, kuohkea sienimäinen pinta. Vernissapullo lienee ollut maanantaikappale. Taulu jäi pois näyttelystä, ja vielä minuutti ennen avajaisia tuntui, että näyttely on turha ja huono ilman Nomadeja. No, kai siitä jotain tuli.

Myöhemmin kyselin alan liikkeestä neuvoa viallisen vernissakerroksen poistoon, ja sanottiin ettei kyseistä ainetta saa pois akryylimaalauksesta kuvan kärsimättä. Kaikki oli siis menetetty... Maihareita kiillotellessani sain idean kiillottaa taulun lakanakankaalla. Sehän tepsi. Hieno pinta tuli. Suihkutin vielä toisen kerroksen vernissaa (W&N acrylic varnish, satin) päälle. Eri pullosta, tällä kertaa.

Päivin vanhemmat osti Nomadit. Nyt se on Päivin entisen huoneen, "tauluhuoneen", seinällä, ja sitä mennään viimeistään pääsiäisenä taas katsomaan.

No niin, se MDF-levyistä tällä kertaa. Kahvia pitäs taas saaha.


"Ovi", 15. joulukuuta 2004.

Ei kommentteja: