perjantaina, heinäkuuta 08, 2005

LLSU

Kotisivuille lisätty Lohikäärmelinnun suojeluksessa sekä Ulkona. Kiitos Rune ja Päivi. Koska originaalit ovat toisaalla, piti säätää ilman ja voipi olla että teokset ovat oikeassa elämässä tummempia. Kohennellaan ehkä sitten myöhemmin.

Kuvista sen verran.

"Lohikäärmelinnun suojeluksessa"
Omistettu kaikille joille joku on antanut voimaa ja turvaa, näkyvä tai näkymätön.

LLS on käytännössä kolme päällekkäistä maalausta joista paikoin milloin mikäkin on näkyvissä. Lintujen päät ja jalat ovat alimmaista, taivas ja punainen vaate päällimmäistä ja loput siltä väliltä.

"Ulkona"
Mökkihöperöydestä irtirimpuilevan houreuni? Symbolismia? Sukua Pieter Bruegelin Misantroopille ja Arnold Böcklinin Villa am Meerille, kenties. Kuva-aiheen tunnen silti hyvinkin omakseni. Todennäköisesti teen tästä kuvasta toisen version joskus.

Huomasin monta asiaa näistä kuvista ensi kertaa niitä tietokoneen ruudulta katsoessani. yksi niistä on se, että nuo portaathan ovat selvästi jäässä (tai liukasta lasia). Toivottavasti lintu hoksasi lentää niiden yli tullessaan ulos.

2 kommenttia:

Annie kirjoitti...

Kylmät väreet menevät.
Lohikäärmelinnun suojeluksessa alkoi vavisuttaa.

Tiedän suojeluksen tunteen. Toivottavasti et ole uskovainen ja loukkaannu, jos sanon, että minulle (ateistille) kuvasi on kuin ikoni, vaikka (ja juuri siksi se on ikoni) en saakaan siitä uskonnollista vaikutusta.

Onko työ omakohtainen? Kertooko se henkioppaastasi vai oikeasta henkilöstä?

Työsi ovat nimittäin niin vahvoja, että niiden on pakko olla tehty tunteella. Vaikka eivät olisikaan lainauksia suoraan elämästäsi, jotenkin olen saanut sen käsityksen, että olet hyvin alastomana meidän katsojien edessä. Se pitää ne rehellisinä ja erottaa kitschista, johon niin moni muu epätodellisuuden kuvaaja on vaarassa joutua.

Siksi ne vaientavat ja pysäyttävät. Tuskin olen ainoa.

Kiitos.

Timppa kirjoitti...

Kiitos itsellesi.

Voiko enempää toivoa, kuin että tekemisensä vaikuttaa noin. Vaikka vain yhteen ihmiseen.

En loukkaannu ikonivertauksesta, päinvastoin.

Periaatteessa Lohikäärmelintu -kuva on improvisoitu unikuva niinkuin monet muutkin maalauksistani. On se silti omakohtainen. Tai ne sen synnyttäneet tunnetilat ovat.