torstaina, toukokuuta 05, 2005

Musta


"Tietäjä", 13. lokakuuta 2004.

Kevät taitaa tulla. Ostin siis reilusti mustaa maalia. Meinaan laittaa alulle pari metri-puolitoista -kokoluokan mustavalkoista taulua ja pari pienempää, samaa sorttia. Täältä jostain blogin kätköistä löytyvä "Silta" -piirros on yksi ehdokas. Tosin tullee olemaan vaaleahko. Ellen maalaa piirrosta negatiivina. Hetkinen. Hyvä idea. Mustalla värillä lotraaminen kiinnostaa taas hieman värikkäämpien taulujen työstämisen lomassa. Tällä kertaa käytän enimmäkseen Oxide blackia, joka on rusehtava ja varsin voimakkaasti peittävä (eli musta...) musta. Paynen harmaa on toinen hyvä väri, sinimusta.

Ensin täytyy tehdä työnimet Lohikäärmelinnun suojeluksessa ja Ulkona valmiiksi. Molemmat olen jo ilmoittanut osallistuviksi 16.6. - 9.7. Muokattu maa -näyttelyyn Jaroslavliin, Venäjälle, kymmenen muun työn kanssa. Viksua. Näin saamme aikaiseksi paineen. Meneevät tietysti kumpikin persiilleen "pakon" alla.

Kerran tosin tein kaupat keskeneräisellä taululla, jonka sitten tein deadlinen - häiden - paineessa valmiiksi. Ahisti, mutta valmista tuli. samantien kun kuva valmistui, soitin ostajille ja hakivat jo kohtapuoleen työn pois. "Uusi maa odottaa", syksyltä 2002. Ei ole teoskuvaakaan näyttää. Pitää joskus junailla sekin. Toinen, 120 x 90 cm, "laajennettu" versio "UMO":sta on ollut tekeillä loppuvuodesta 2002 lähtien. Ei ole todennäköistä että valmistuu tänäkään vuonna.

Tilaustöitä en ole vielä tehnyt. Tiedusteluja aiheesta on joskus tullut, mutta homma on kaatunut joko hintapolitiikkaan tai muuten vaan jäänyt ajatuksen asteelle. Mielenkiinnolla suhtaudun kuitenkin ajatukseen. Muotokuvia tuskin eli ei. Paitsi jos sinulla on linnun pää ja äyriäisen vartalo, niin ilman muuta. Saat jopa alennusta.


"Reuna-alueella", 17. huhtikuuta 2005.

1 kommentti:

Päivi kirjoitti...

Täytynee näin sivullisena huomauttaa kaikille linnunpäisille äyriäisvartaloille, että tilausmuotokuvien kohdalla Timpan toimitusajat ovat vuosissa, joten älkää nyt riehaantuko.