sunnuntaina, kesäkuuta 12, 2005

Harjun yksinäinen torvimies


"Muuntajamajakan väkeä", 13. huhtikuuta 2005.

Torstaina, puoli kuuden maissa, kävelin hammaslääkäristä Kyllön terveysasemalta kaupunkiin -Galleria Harmonian takapihalle yöksi jäänyttä fillaria hakemaan- Monitoimitalon ohi, minigolfnurmikon poikki ja edelleen oikokatua, josta puikkasin Harjulle. Kävelin noin puoli Harjun pituutta, ulointa polkua eli suht matalalla. Koko sen ajan paikkaa ympäröi surumielisen hypnoottinen äänimaisema. Harjun laella seisoi joku mies ja soitti trumpetilla noin viiden nuotin verkkaista jatkumoa. Liekö jatkanut kello kahdeksan iltasoittoon asti. (Niille, jotka eivät täälläpäin ole pyörineet, Harju on Jyväskylän keskustan kupeessa oleva kumpareenomainen puistoalue, jonka laella on urheilukenttä ja näköalatorni. Iltakahdeksalta Harjun tornista soitetaan (nauhalta?) iltasoitto, pätkä torvimusiikkia). Äärimmäisen epätodellinen & hieno tunnelma.

Näin perjantaina Beckerillä Pöllölän näyttelyjulisteen, ja tajusin taas, että sehän on jo kohta. Pitää suoriutua. Tehdä tulosta. Muuten ei tuu mittään. Otin tällä viikolla kolmanneksi työn alle Työnimi Saaren, joka lähtikin aika liukkaasti etenemään. Tämä on ollut jonkun kuukauden sivussa kypsymässä, ja vaikuttaa siltä, että se on auttanut. Torstai-iltaan asti pitää yrittää puurtaa. Perjantai-aamulla passitammekin itsemme Päivin kanssa Törnävälle.


"Retkikunta" (Työnimi "Saarta" varten), 6. joulukuuta 2004.

Levyteollisuuskätyriosmon markkinointimaksimointivinkkipalsta jatkaa:

Provinssiinkin tulevan elegantin ja hillityn asiallisen Turbonegron tuoreen Party animals -levyn limited editionin "bonus -DVD" on kyllä varsinainen ponus. Levy sisältää noin vartin mittaisen filmin, "A guide to the perfect Deathpunk body", jossa vokalisti Hank von Helvete pitää punttisallilla lihasten verryttelytuokion, eli nostelee noin kahden kilon käsipainoja ja tekee muuta yhtä äärimmäistä ähkien ja hikoillen pirusti. Siinä kaikki. Hämmentävä spektaakkeli.

4 kommenttia:

kirjuri kirjoitti...

Hienoja piirroksia.

Maija kirjoitti...

Iltasoiton biisi on muuten "Oi päivät seutuvilla Päijänteen" ja se suhtautuu mielestäni Keski-Suomen kotiseutulauluun suunnilleen samoin kuin Finlandia Maamme-lauluun. Ainakin takavuosina nauhoitteen teki silloisen musiikkiopiston aikaansaapa rehtori Torsten Lindfors. Iltasoitto kuuluu tänne Myllyjärvelle asti, jos on hiljaa ja kuuntelee.
"On täällä hyvä olla ihmisen
en synnyinseudulleni tiedä vertaa"...
juu...
(Harjun vieressä asuvat pienten lasten vanhemmat ovat joskus olleet käärmeissään tosin.)

Timppa kirjoitti...

Liekö muissa Suomen kaupungeissa moisia iltasoittoja?

Anonyymi kirjoitti...

Harjun iltasoitto on upea,mutta vielä upeampi on soittaja!Eli kyllä
se on Torstenin soittoa nykyisellää
kin.