lauantaina, huhtikuuta 08, 2006

Briljantti stabilismi

Viikko takaisesta taiteilijaelämästä tuli varsin kova morkkis. Aloin jotenkin hylkimään nykyistä/silloista itseäni, mikä ilmenee lähinnä (aluksi?) pienissä asioissa. Ipodin sisältö meni uusiksi. Kuuntelen Arvo Pärtiä enkä rockmusiikkia lainkaan (Paitsi tällä hetkellä Marilyn Mansonin The Golden Age of Grotesqueta, joten se siitä). Katsoin Risto Jarvan elokuvia ja kaikki Sean Conneryn Bondit.. Aloin lukea Timo K. Mukkaa ja hänestä kirjoitettuja kirjoja (Erno Paasilinnan opuksen vein työhuoneellekin mitä ei yleensä saisi tehdä koska silloin on se riski, että siellä maalaamisen sijaan luetaan.) Päätin että kokeilen 2. kerran sitä piilolinssihommaa. Päähän kihosi mieliteko suksia esimerkiksi johonkin majakkasaareen asumaan. Vaikkapa Kallbådaan. Siellä voisi jutella hylkeiden ja hyönteisten kanssa.

"Mustat taulut" näyttävät hyötyvän angstistani. Saan niihin paremman yhteyden... Työnimi "Erakko" valmistunee huomenna.

Lauantai-tiistai meni flunssaa sairastaessa kotona ja em. metamorfoosin pyörteissä. Aloitin jonkin aikaa kaavailemani lyijykynäpiirustusten sarjan "Lahjalla". Tulossa on siis epämääräinen lukumäärä paksulle, hapottomalle piirustuspaperille tehtyjä "suurennoksia", variaatiota sekä versioita blogissakin olleista luonnoksista. Jostain niitä saa ostaa, jossain vaiheessa. Paspistan ja kehystytän ne kuitenkin ensin. "Lahja":n uusi versio onnistui aika hyvin, on alkuperäistä skarpimpi, valmiimpi. Ei mahtune meidän skanneriin, paitsi jos riipaisee kannen kokonaan irti.
Seuraavaksi valmistuu (mahd.) laajennettu panoraamaversio allaolevasta UMO:sta.


"Uusi maa odottaa", 13. syyskuuta 2005

Tänään ostin uuden kahvinkeittimen (Runen kyydillä, tattis!) kun edellisen vesimittariin oli kertynyt vihreää mitälie levää ja oli muutenkin törkyinen.

Viikon levy: Rättö & Lehtisalo: Ed Benttonin briljantti stabilismi tai Taivaallinen kylpysaippua
Kirja: Erno Paasilinna: Timo K. Mukka

4 kommenttia:

Mikko J. Kalavainen kirjoitti...

Hohoo, miehellä on musiikki- ja elokuvamaku sanalla sanoen erinomainen! Jos joku edes vitsilläkin sanoo blogissaan (asiayhteyksistä piittaamatta) kuuntelevansa Pärttiä ja katsovansa Jarvaa, en voi kuin hattua nostaa.
Ja jos tommoisia saa joskus ostaa niin mitä ne maksavat? Kun hienoja on noi sun juttus mutta menevät pienen ihmisen rahan yli pitkälti varmaankin. Tuommoset maalaukset ja värit ja kaikki.

Ja Connery ON ainoa oikea Bond, ja tuo Kallbåda... huh.

Timppa kirjoitti...

MTV3+ lähetti joku kesä (-03?) vaivihkaa joka päivä jarva-elokuvan tai useampia koko kesän ajan. Sain silloin videolle tietääkseni aivan kaikki Yö vai Päivä:stä lähtien lähtien. Siis ohjelmatarjontansa oli vain ja ainoastaan Jarvan elokuvia sekä illan urheilua, jos sellaista sattui olemaan. Mielenkiintoinen valinta minusta. Kas kun ei Donneria.
En ole kaikkia noita vieläkään katsonut. 3 Jo muinoin hyväksi havaittua:

Kun taivas putoaa (1972)
Yhden miehen sota (1973)
Mies, joka ei osannut sanoa ei (1975)
Risto Jarva

Tauluja saa ostaa milloin vain. Työhuoneeltani tai 1.7. -19.7. Galleria Beckeristä. Hinnat vaihtelevat. 100x75 noin 1400-1600 suoraan tehtaanmyymälästä. Suurinpiirtein, toistaiseksi.

Conneryn tuotannosta kannattaa tsekata myös Zardos...

Olen yrittänyt useaan otteeseen katsoa Lazembyn tähdittämän Hänen majesteettinsa salaisessa palveluksessa:n mutten ole pysynyt hereillä puoleenväliinkään. Joku sitä on joskus kehunut. En voi todistaa. Tai todistaahan tuokin jotain.

Mikko J. Kalavainen kirjoitti...

Eikös Zardos ollut se umpi-outo scifistely?
Ja Jarvasta lämipimimmät on minulle kyllä Jäniksen Vuosi ja Mies Joka Ei Osannut Sanoa Ei.

Huhhuh taulut. Ei kai nuo varsinaisesti kalliita ole, mutta paljon rahaahan se on kyllä.

Teet jotain pienempiä juttuja pienemmällä rahalla ni sit mieki voin tukea. Ehkä tosin kokona pitäisi olla postimerkki mutta... :´(

Timppa kirjoitti...

Postimerkki! Ei hassumpi idea.