maanantaina, helmikuuta 20, 2006

Vääntyvä pysähtynyt


"Valonarka", 29. tammikuuta 2006

Vanhan Kirjan Talvesta löytyi varsinainen aarre, Wilhelm Fraenger : Hieronymus Bosch (Veb Verlag der Kunst, Dresden,1975.) Järkälemäinen teos. Kuvien taso on hyvä eikä paperikaan ole kellastunut kun teos on ns. slipcase -tyyppinen ratkaisu. Kieli vain on saksaa jota luen varsin huonosti. Pikkuvika. Tuontyyppinen kirja on ollut minulla haussa ties kuinka kauan.

Web Gallery of Artissa on muuten varsin pätevä Bosch -osio. Suosittelen vaikkapa triptyykkiä "the Temptation of St Anthony". Sisältää muun muassa kiehtovaa ilmailua.

Edellisen postauksen "Pysähtynyt" alkaa vääntyä tauluksi kovaa vauhtia, ikäänkuin "Piilon" "jatko-osaksi". Mitään varmaa merkkiä minkään teoksen valmistumisesta ei ole studiolla havaittavissa, aiemmasta optimistisuudestani huolimatta. Paljon on materiaalia tulossa. Beckeriin näyttely alkaa jo hahmottua. Mutta tuleeko valmiiden vai keskeneräisten näyttely, jää nähtäväksi. Aikaa onneksi vielä on, ja pysähtymään päin. Ainakin talvi rupeaa tuntumaan ikuiselta.

Täysin tapojeni vastaisesti olen viime aikoina katsonut TV:stä urheilua suorastaan vapaaehtoisesti. Vauhdikasta takaa-ajolajia nimeltä Curling. Jännittävä laji. Säännöt eivät tosin ole minulle vielä täysin hahmottuneet.

Ei kommentteja: