tiistaina, tammikuuta 10, 2006

Keuruu

Kotisivuille päivitetty tulevat näyttelyt. Helsingin näyttely on peruuntunut gallerian jäädessä katkolle sairastapauksen vuoksi. Muuttoaura kulkee seuraavasti:

1.7.-19.7. Galleria Becker, Jyväskylä
12.9.-3.10. Taidekeskus Ahjo (Koksi- ja Hiili -salit), Joensuu
13.10.-13.11. Keuruun museo / Kamana, Keuruu (kutsunäyttely)

Laura Keuruun museosta soitti ennen joulua ja kysyi josko olisi näyttelynpitohalukkuutta Kamanan 160 neliön salissa. No onhan sitä. Ensin tosin epäilin, riittääkö tuotantoa mutta rohkaistuin sittemmin. Viimeksi kun tuossa salissa kävin vuonna 2001, siellä oli Suomen Kuvataidejärjestöjen liiton vuosinäyttely ja töitä paaljon, Noin 71 kpl.Kävin torstaina Keuruulla palaveeraamassa aiheesta ja katsomassa paikkoja Kamanassa. En meinannut löytää pääsyä koko Kamanaan ja soittelin museolle että nyt on artisti hukassa. Junaradan yli oli neuvottu menemään jos ei kukaan näe koska se on kiellettyä mutta juuri tuolloin aseman kohdalla sahasi edestakaisin joku radanputsausveturi. En mennyt yli.
Ongelman ratkaiseva alikulkutunneli oli piilossa, mutta löytyi sittemmin.

Palaverin jälkeisen luppo-50minuuttisen ennen bussin lähtöä käytin kuvaamalla Vanhaa Kirkkoa sekä juomalla kahvia Linja-autoasemalla , jolta löytyy pikanttia särmää ja elämänmakuista tunnelmaa. Hyvä. On muuten järkyttävää, miten harmittoman oloiset apuvälineet ilkkuvat meille jatkuvasti. Asemalla ollut, kieltämättä hyvin liikuttunut mies oli kymmeniä minuutteja täysin häkeltynyt ja käärmeissään kännykälleen joka julkeni jatkuvasti mennä näppäinlukitustilaan. "Kato nyt jumalauta! Taas!" Varsinaisesta viasta ei liene kuitenkaan ollut kysymys.

Toisaalta, mikä minä olen sanomaan mitään. Kuvasin tuota kanttiinin seinää ikuistaessani videokuvaa Päivin kameran akun tyhjäksi, enkä meinannut saada taltiointia loppumaan.Joka tapauksessa mukava pikku reissu. Liian vähän tulee käytyä missään. Sitä vieraantuu elämästä. Rupeaa kammoamaan koulubusseja ja sen sellaista.

Hyvää yötä.

3 kommenttia:

Maija kirjoitti...

Kerrassaan Hieno linja-autoasemakuva.

Timppa kirjoitti...

Kiitos. Jukka Palmu hallitsee.

päpä kirjoitti...

Nää, taitaa olla jokin Dracaena. Lohikäärme- eli traakkipuu'plaatu'

Kuva on kyllä hieno, melkein aseman sisäilman haistaa.