sunnuntaina, heinäkuuta 08, 2007

Becker 7.7.-25.7.2007Jyväskylän Galleria Beckerillä pystyssä yhteisnäyttely Judith Cluten kanssa. Tämä kutsunäyttely on initiaattoritaho Finnconin ja Jyväskylän Taiteilijaseuran yhteisprojektiluontoinen pläjäys, jonka avajaiset tai pikemminkin puolen matkan juhlat ovat Finncon -tapahtuman aikana, perjantaina 13.7. klo 18-. Sinne. Mutta näyttely siis auki nyt (eli seur. kerran ti 10.7. klo 12 lähtien) 25. päivään asti. Ajattelin vain ilmoitella. Näyttely kun käynnistyi ikäänkuin varkain, kun ei ollut avajaisiakaan, lehtijututkin tulleevat puolen viikon tienoilla. Enkä ole jaksanut blogimainostaa ennenkuin nyt.

Kutsukortit suvulle ja tutuille ovat vieläkin tuolla, sohvan käsinojalla. Iski nimittäin uupumus ja väsy kun sain näyttelyn pystyyn, ja vähän ennenkin jo. Onneksi Päivi oli mukana tauluille paikkoja katsomassa, ei siitä muuten olisi paljon mitään tullut. Judithin osuus vaikutti ensialkuun ylivoimaiselta toteuttaa, kun tuntui että töitä on ihan hirveästi (päätin käyttää kaikkia töitä kun ne kerran on Englannista asti tänne kalliilla lähetetty) ja eri kokoisia, mutta lopultahan siitä tuli varsin seesteinen kokonaisuus.

Maalaushommat venähtivät hieman viime tinkaan, kuten näköjään aina. Kuuden maalauksen setistäni (Beckerin pieni huone) viisi valmistui viime viikolla. Kuudes on "vanha", viime vuoden satoa ja jo kertaalleen Beckerissäkin esillä ollut, mutta tämänkertaiseen kokonaisuuteen se kyllä kuuluu ihan toisella tavalla kuin siihen edelliseen.

Tekeillä oli seitsemän työn sarja, mutta ne kaksi jäivät auttamattomasti vaiheeseen. Minulla on kuitenkin tunne, että lopulta olisin kaikesta huolimatta päätynyt juuri tuohon kattaukseen, joka siellä nyt on.

Nyt en luonnostellut etukäteen lainkaan, mutta eivät nuo silti varsinaisia improvisaatioita ole, jokseenkin samat vanhat kuva-aiheet niissä kummittelevat. Sarjassa on muuten taulu, jonka harmaa pohja on itse asiassa yhtä toista, viime hetkellä hylkäyspäätöksen saanutta kuvaa varten maalattu taivas pilvimuodostelmineen ylösalaisin käännettynä. Ei sitä kyllä kaiken mustan maalin seasta erota, mainitsinpahan vain.

Muutaman päivän tässä lomailen ja Finnconin jälkeen jatkan "värikkäämpien" töiden parissa. Työhuoneella on seitsemän taulua hyvässä vaiheessa, tuskin maltan odottaa niiden äärelle pääsemistä, vaikka luomisen tuska onkin välillä kohtuuton. Seuraava deadline 7.11., joten on tässä vielä ihan mukavasti aikaa.

Ei kommentteja: